Mijlpalen

Van Zumikon de hele wereld in


2019

Rüegg lanceert het AMBIENT FIRE. Een elektrisch vuur dat de uitstraling van rust en veiligheid combineert met de nieuwste hologramtechnologie in een modern en esthetisch ontwerp.

Lancering van de nieuwe modelserie van 2-zijdige verwarmingselementen van de FLEX-LINE-generatie met de naam haard Rüegg RII.


2018
In de loop van de jaren 2017/2018 zijn 12 verschillende 3-zijdige apparaatmodellen van de generatie FLEX-LINE met de naam haard Rüegg RIII gecreëerd.

Matthias Rüegg trekt zich terug uit het operationele bedrijf en concentreert zich nu op de taak als voorzitter van de raad van bestuur. Richard Landolt neemt de rol van algemeen directeur van Rüegg Cheminée Schweiz AG op zich.


2015
Know-how, service, kwaliteit – in heel Europa en vanuit één locatie: om van de synergieën en een meertalig team op één locatie te profiteren, wordt het Rüegg-competentiecentrum in Hinwil geopend.

Alle klanten in alle landen waarin Rüegg actief is, worden nieuw vanuit Zwitserland bediend. Als gevolg daarvan worden de vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië gesloten.


2011
Oprichting van de Rüegg Cheminée Schweiz AG in Hinwil en opening van de haarden- en kachel-expositie.

De eerste Rüegg Studio in Zwitserland wordt geopend. In november wordt ook de eerste Rüegg Studio in Oostenrijk geopend.

De Cubeo is geboren en maakt dankzij zijn vier glazen ruiten een zicht van bijna 360° op het vuur mogelijk.


2010
Oprichting van de Rüegg Camini Italia s.r.l.

In Oost-Europa (Praag) wordt de eerste Rüegg Studio geopend.


2008
Rüegg Cheminée AG neemt de meerderheid van de aandelen in de Swisskeramik AG over.


2007
Rusland, Turkije, Slovenië … de zin in kwaliteit kent geen grenzen en Rüegg bouwt verder aan zijn export. Rüegg herziet zijn communicatie en ontwikkelt een nieuwe slogan: «Zolang er hout is».


2006
Rüegg brengt zijn wereldprimeur op de markt: Zumik®on, een deeltjesafscheider die 60 tot 90% van het door houtvuur geproduceerde fijnstof elimineert.


2005
In aanwezigheid van meer dan 250 haardenbouwbedrijven uit heel Europa viert Rüegg zijn 50-jarige jubileum. Walter Rüegg trekt zich terug uit de onderneming, maar blijft de ontwikkeling van de energieleverancier hout op de voet volgen. Rüegg verrast met de uiterst innovatieve CookCook, een toestel dat plezier in koken, comfort en savoir-vivre combineert.

Rüegg CookCook


2003
De «Club der Creatieve Haardenbouwers» wordt opgericht in Nederland en België.


2002
Rüegg introduceert de eerste elliptische inzethaard.


2001
Oprichting van de Rüegg Kamine GmbH, Linz, in Oostenrijk.


2000
Rüegg komt met zijn Planeten-productlijn – bijzonder krachtige inzethaarden die werken op basis van warmtestraling en bijzonder geschikt zijn voor lage-energiehuizen.

De «Club der Kreativen Kaminbauer» wordt opgericht in Oostenrijk.


1998

Rüegg krijgt als eerste particuliere industriebedrijf in zijn branche een onderzoeksopdracht van de regering.

De «Club der Kreativen Kaminbauer» breidt zich uit naar Duitsland.


1997
Met de nieuwe producten THEMA, THEMA TOP en OMEGA presenteert Rüegg zijn allernieuwste design-snufjes. Als verdere mijlpaal verkrijgt Rüegg als eerste haardenbouwer de ISO 9001-certificatie.


1996
De «Club des Créateurs de Cheminées» wordt in Frankrijk opgericht. Dit baanbrekende partnersysteem staat in de branche voor individuele en hoogwaardige haardenbouw.

De zoons nemen de leiding van het bedrijf over.


1994
Peter Rüegg, bioloog, treedt als hoofd ontwikkeling in dienst van het familiebedrijf. De effectieve combinatie van ecologie en economie manifesteert zich meer en meer als het motto van Rüegg.

De «Rüegg Feuergalerie», een prominente expositie voor haarden en kachels, wordt geopend in Dietlikon/CH.


1993
Oprichting van de Rüegg Cheminées SA in het Franse Wissembourg.


1991
Rüegg bouwt het eerste naverbrandingssysteem voor zijn haarden. Deze technologie staat voor een maximaal rendement waarbij tegelijkertijd de uitstoot van schadelijke stoffen met 60% en het houtverbruik met 40% gereduceerd wordt.
1988
Rüegg ontwerpt een haard met gebogen ruit van keramisch glas en legt daarmee de grondsteen voor de prismavormige stookplaats – weer zo´n mijlpaal in de branche. Rüegg bouwt verder aan zijn samenwerking met installatiebedrijven en levert vanaf 1 april 1988 producten aan exclusief geselecteerde firma´s die een perfecte inbouw ervan kunnen garanderen.


1983
Het succesvolle familiebedrijf Rüegg Cheminée AG wordt versterkt door twee van de in totaal vijf kinderen van de oprichter. Markus Rüegg, architect en energiespecialist, ondersteunt zijn vader op technisch gebied en wordt hoofd van de ontwikkelingsafdeling. Matthias Rüegg, gediplomeerd ovenbouwer, neemt de functie van hoofd marketing op zich en bekommert zich later om alle belangen bij de export.


1980
Nadat hij talloze andere ideeën heeft ontwikkeld – die hij echter niet allemaal gerealiseerd heeft – begint Walter Rüegg met de verkoop van zijn toestellen in het buitenland. Eerst in Duitsland, vervolgens in Frankrijk, Oostenrijk, de Benelux en later ook in de VS. Overal waardeert men Rüegg-producten om hun design, optimale kwaliteit en prestaties.
1973
Walter Rüegg met au point la cheminée à porte vitrée escamotable vers le haut: en un tour de main, elle permet de profiter des plaisirs d'un feu ouvert conventionnel, de son odeur et de son crépitement – à vitre fermée, elle fonctionne également comme chauffage efficace grâce à un rendement élevé.


1959
De gedreven handwerker bouwt de eerste inzethaard met gesloten stookplaats en vraagt patent aan op dit revolutionaire idee. Zijn uitvinding gaat al snel de hele wereld rond.
1955
Walter Rüegg, een jonge ovenbouwer vestigt zich als kleine zelfstandige in Zumikon. Met fiets en aanhanger bezoekt hij zijn klanten om haarden en kachels in keramiek te bouwen.