Energiestandard

Uitermate geschikt voor lage-energiehuizen

Moet je in goed geïsoleerde, luchtdichte huizen afstand doen van de voordelen van haarden en kachels? – Nee, absoluut niet! Bijna alle Rüegg-inzethaarden ondersteunen de strenge energiestandaard van lage-energie of passiefhuizen en kunnen zonder problemen worden ingezet.

Luchtdichtheid: praktijktest doorstaan

De inbouw van Rüegg-haarden in lage-energiehuizen heeft geen enkele invloed op voorhanden ventilatiesystemen. Dit werd onder praktijkomstandigheden getest en met name via de Blower-Door-Test (verschildruk-meetmethode) duidelijk aangetoond: door de ruit van de Rüegg-inzethaard te sluiten is deze volledig dicht tegenover de lucht in de kamer.

AirDirect: gescheiden van de omgevingslucht

Dankzij het AirDirect verbrandingssysteem van Rüegg haarden wordt de verbrandingslucht onafhankelijk van de omgevingslucht direct van buiten in de inzethaard geleid. Aan de woonruimte wordt geen voorverwarmde lucht en ook geen zuurstof onttrokken. De schone verbranding en het geringe houtverbruik dragen ook bij aan de positieve energiebalans van het huis.

Door vaklui ingebouwd

Rüegg-inzethaarden worden ingebouwd door vaklui die vertrouwd zijn met de bijzonderheden van moderne en energie-efficiënte gebouwen. De installatie geschiedt altijd met inachtneming van specifieke nationaal geldende normen en voorschriften.