Kwaliteitskenmerken

10 redenen voor Rüegg

Rüegg geldt wereldwijd als een pionier op het vlak van gesloten haarden en speelt een voortrekkersrol als het gaat om kwaliteit en innovatie.

In 1959 bouwde Walter Rüegg de eerste inzethaard met gesloten stookplaats en vroeg patent aan op dit revolutionaire idee. Sindsdien heeft Rüegg wereldwijd een reputatie opgebouwd als pionier van de gesloten haard. Met telkens nieuwe innovaties geeft Rüegg ook tegenwoordig nog de richting aan en is de rest van de markt regelmatig een stapje vooruit. Kenmerkend voor het succes zijn de volgende 10 redenen:

  1. Exclusief design – het verschil zit hem in de details: alle inzethaarden zijn perfect afgewerkt en bieden modern design met puristische lijnen.
  2. Mooi vlammenspel dankzij Airwash-systeem – de complexe geleiding van de verbrandingslucht met 3-traps-technologie garandeert een mooi en gelijkmatig vlammenspel. Een doelgerichte luchtinlaat vormt een luchtscherm dat de ruit lange tijd schoon houdt.
  3. Polyvalentie – uniek zijn de toepassingsmogelijkheden van de Rüegg toestellen als warmelucht-, warmte-accumulerend of als stralingssysteem. 
  4. Efficiënte energie – of het nou convectie- of stralingswarmte betreft: de opgewekte energie wordt in elk geval optimaal en efficiënt gebruikt.
  5. Optimale kwaliteit – wij streven ernaar, optimale kwaliteit te leveren en de strenge Europese normen en richtlijnen na te leven.
  6. Onafhankelijk van de omgevingslucht – de inzethaarden van Rüegg zijn uitgerust met een verbrandingsluchtgeleiding die los staat van de omgevingslucht. Ze zijn geschikt voor lage-energie- en passiefhuizen.
  7. Veelzijdige bouwvormen – u kunt kiezen uit een groot aantal vormen, varianten, maten en uit exclusieve exemplaren: bijvoorbeeld een 360° rondom zicht of een elektrisch verstelbare ruit.
  8. Soepel lopende deuren – de deurgeleiders zijn dankzij 4-voudig gelagerde sleden perfect afgesteld en garanderen een geruisloze en eenvoudige bediening zonder krachtinspanning.
  9. Vervangbare onderdelen – de intelligente constructie van de inzethaarden maakt bewust een toegang vanaf de voorkant mogelijk, zodat een defect onderdeel vervangen kan worden zonder de bekleding open te breken.
  10. Degelijke bouwwijze – de gebruikte materialen zijn zeer degelijk en behoeven weinig onderhoud. Bewegende onderdelen kan men ook na jarenlang gebruik moeiteloos bedienen.