Onderzoek

In vuur en vlam voor design en techniek

Woon- en leefruimtes ontwikkelen zich steeds verder, de milieunormen worden strenger, onze manier van leven verandert. Een ingespeeld team werkt met vuur en vlam aan de verdere ontwikkeling, opdat één ding onveranderd behouden blijft: de magie van het vuur.

De techniek- en designafdeling werkt volgens het motto «Het beproefde vertrouwen, nieuwe dingen ontdekken». Met een moderne inzethaard moet je iets meer kunnen dan alleen een vuurtje erin stoken; het is zaak om esthetische vormen te verbinden met functionele eigenschappen. Tegelijkertijd moet het product zo eenvoudig en stemmig mogelijk zijn, bestaan uit ecologisch verantwoord materiaal en heel lang meegaan.

Een taak die steeds weer de nodige conceptuele handigheid vereist, want van de tekening via het prototype tot aan de kant en klaar in een systeem geïnstalleerde inzethaard zijn vele kleine stappen nodig. Het proces duurt vaak veel langer dan een jaar – mede ook omdat Rüegg het van oudsher als zijn taak ziet om altijd de allerhoogste kwaliteit te leveren.


Meer informatie: