Installatievoorschriften open haard

Op deze pagina zullen we laten zien hoe een open haard in elkaar zit. Met deze informatie willen we architecten en planners helpen om de open haard op een juiste manier in verschillende woonkamers te integreren.

Voor vragen, neemt u alstublieft contact op met onze technische expert.

Telefoon.: +31 38 4209020
E-Mail: Kontakt

Klassiek ontwerp open haard

Isolatie:
Voor de thermische isolatie van Rüegg inzethaarden dient u uitsluitend isolatiematerialen van steenwol te gebruiken. Deze staan vermeld in de tabel. Ter vervanging kunt u ook isolatiematerialen van calciumsilicaat/vermiculiet toepassen. Alle isolatiematerialen moeten goedgekeurd zijn door de bevoegde autoriteiten. De isolatiematerialen die u gebruikt moeten langdurig hittebestendig en slijtvast zijn wanneer ze worden toegepast in inzethaarden zonder convectievoering.

Isolatiedikte:
De benodigde isolatiedikte hangt af van het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. De diktes zoals vermeld in de tabel zijn enkel van toepassing op steenwol. Bij het bepalen van de dikte van alternatieve isolatiematerialen moeten de aanwijzingen van de fabrikant gevolgd worden.

Luchtspleet:
Tussen de achter- en/of zijwand van de inzethaard en de thermische isolatie moet een luchtspeet (ruimte) gelaten worden; raadpleeg de onderstaande tabel.

Dwarsdoorsnede luchtdoorvoer:
De minimale doorsnede die in de bekleding van een inzethaard aangebracht moet worden, staat vermeld in de tabel. In bepaalde landen mogen haarden/open verwarmingen zonder ventilatieroosters ook als opslagsysteem gebruikt worden.

Download center

In ons download center kunt u de maattekeningen voor onze haarden downloaden als PDF of DXF. Stuur ons een verzoek als u 3D-bestanden nodig heeft. Wij sturen deze graag naar u op.

-> Naar Download center

Isolatiedikte / Luchtspleet / Stralingsafstand / doorsnede

Download tabel